Hvordan reise med en ilder: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan reise med en ilder: 12 trinn (med bilder)
Hvordan reise med en ilder: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan reise med en ilder: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan reise med en ilder: 12 trinn (med bilder)
Video: How to Train Your Ferret 2024, Mars
Anonim

Å reise med ilder krever god forberedelse og omsorg. Hvis du trenger å reise med fly, kan alternativene dine være begrensede. Bilturer anbefales, men bærer sin egen risiko. Hvis du må ta ilderen med deg på en lengre tur, må du sørge for at de er oppdatert med medisiner og vaksinasjoner, og se på mulige restriksjoner på ilder i området du skal reise til. Men hvis de riktige forholdsreglene blir ivaretatt, kan turen være hyggelig for både deg og din furry ledsager.

Trinn

Del 1 av 2: Gjør deg klar for reise

Reis med en ilder Trinn 1
Reis med en ilder Trinn 1

Trinn 1. Sjekk statlige og lokale forskrifter

Finn ut om ilder er lovlige på destinasjonen din og i områdene du reiser gjennom. Ildere er for tiden ulovlige i de amerikanske delstatene California, Hawaii og District of Columbia. De er også forbudt i New York City og Salt Lake City. For å finne ut om ilder er lovlige på reisemålet, ta kontakt med Department of Fish and Game, eller Department of Fish and Wildlife i området, og spør om begrensede dyr.

  • I Australia er ildere forbudt i Queensland og Northern Territory, og det er påkrevd karanteneinspeksjon i Vest -Australia.
  • Ildere som bringes til Storbritannia krever mikrochipping, behandling av flått og bendelorm, og kan bli utsatt for karantene hvis de kommer fra utenfor EU.
Reis med en ilder Trinn 2
Reis med en ilder Trinn 2

Trinn 2. Besøk veterinæren

Det er viktig å sjekke at ilderen din er sykdomsfri og generelt sunn før du reiser. Det kan være vanskelig å oppdage sykdom hos ilder, så det er nødvendig å sjekke med veterinæren før du drar. Sørg også for at ilderen din er oppdatert på vaksiner. Ildere krever en serie på to innledende, deretter årlige vaksiner mot smittespredning, og en årlig rabiesvaksine. Ha vaksinerapportene tilgjengelig når du reiser.

Slå opp kontaktinformasjonen for et lokalt ilderly i nærheten av destinasjonen din-de bør kunne gi deg navn på veterinærer som behandler ilder i området

Reis med en ilder Trinn 3
Reis med en ilder Trinn 3

Trinn 3. Vurder mikrochipping

Siden ilder har en tendens til ikke å komme tilbake hvis de rømmer fra hjemmet, er det en enkel måte å lokalisere dem i tilfelle de flykter med å ha en mikrochip kirurgisk implantert i dem. Dette kan være spesielt nyttig når du reiser, hvor hyppig overføring inn og ut av buret gir sjanser for rømning. Spør veterinæren om prosedyren for å få implantert en mikrochip.

Ildere som kommer inn i Storbritannia krever en mikrochip, i tillegg til behandling av flått og bendelorm. Hvis de kommer fra utenfor Storbritannia, kan de også bli utsatt for karantene

Reis med en ilder Trinn 4
Reis med en ilder Trinn 4

Trinn 4. Bestem deg for en reisemåte

Det er lettest å reise med bil med en ilder. Når du kjører, kan du bestemme når du skal stoppe for mat, lek og hvile. Du vil også kunne kontrollere hvilke temperaturer ilderen din utsettes for. Hvis du trenger å reise med fly, må du sjekke med flyselskapet hva politikken deres er for ilder. Foreløpig tillater ingen flyselskaper ilder å reise i kabinen, selv om dette kan endres. Det eneste flyselskapet som lar ilder reise som innsjekket bagasje er Pet Air.

Noen flyselskaper godtar ilder for å fly som uledsaget last, men dette anbefales ikke på grunn av potensielt farlige temperaturer i lasterommet

Reis med en ilder Trinn 5
Reis med en ilder Trinn 5

Trinn 5. Kontroller bilen for farer

Det anbefales ikke at du slipper ilderen løs i bilen under en biltur. Men hvis du må, er det flere potensielle farer som må sjekkes og dekkes til, inkludert farlige ledninger og annet metall under setene. Skumpolstring under setene må også dekkes til eller på annen måte gjøres utilgjengelig, siden det kan være en tyggeattraksjon for ilderen din. Til slutt, sørg for å støvsuge bilen grundig for å rydde opp i gamle snacks eller andre ikke-svelgbare ting som kan skade ilderen din.

Reis med en ilder Trinn 6
Reis med en ilder Trinn 6

Trinn 6. Kontakt hoteller eller tilfluktsrom

Hvis du skal bo på et hotell eller motell når som helst under reisen din, kan du planlegge og reservere steder som godtar ilder. Hvis du ikke finner et ildervennlig hotell eller motell hvor du skal bo, kan du slå opp et lokalt dyrehjem for å se om de godtar ilder i kortsiktige perioder.

Noen hoteller og moteller kan kreve et gebyr for å tillate ilderen, og du bør forvente å betale for hver natt ilderen også bor på et ly

Reis med en ilder Trinn 7
Reis med en ilder Trinn 7

Trinn 7. Skaff deg en passende transportør eller reisebur

Hvis du reiser med fly, sjekk med flyselskapet hvilke krav de stiller til flyselskapet. Hvis du reiser med bil, kan du finne et reisebur til ilderen din. Den må inneholde et soveområde, et sted å montere en søppelboks, en matrett, vannflaske, et dypt basseng (for å forhindre søl), og være rømningssikker. Ett alternativ er å bruke en liten hundekasse og bore hull i den for å montere en hengekøye, matfat og søppelpanne. Det er enkelt å montere en vannflaske på tråddøren til hundekasser.

Reis med en ilder Trinn 8
Reis med en ilder Trinn 8

Trinn 8. Pakk alle nødvendigheter

Du må ha med mye mat, leker, godbiter, sele og bånd, ekstra søppel og et førstehjelpssett til ilden din. Ta også med deg alle medisinske og registreringsjournaler, spesielt eventuelle mikrochip- og vaksinerelaterte papirer.

Ha med deg et trykt fotografi av ilderen din. Hvis de slipper unna under turen, vil du da kunne lage en "savnet ilder" flygeblad

Reis med en ilder Trinn 9
Reis med en ilder Trinn 9

Trinn 9. La dem bli vant til buret

La ilderen leke i transportøren et par dager før turen, og sov i den over natten. Dette vil tillate dem å bli vant til sine nye midlertidige boligområder, og redusere stresset de kan føle når de reiser.

Del 2 av 2: Sikre en trygg tur

Reis med en ilder Trinn 10
Reis med en ilder Trinn 10

Trinn 1. Fest buret i bilen din

Sørg for at buret er godt stabilisert i bilen din, og at det ikke er sannsynlig at den beveger seg rundt eller velter. Å feste buret til et sikkerhetsbelte kan forhindre at det faller ned på gulvområdet. Hvis buret er lite nok til å passe i gulvområdene, enten i bak- eller forsetene, kan du prøve å sette buret der hvis det sitter godt.

  • Selv om du bare kjører til flyplassen, må du sørge for at ilderen din er godt sikret på samme måte som for en langtur.
  • Hvis du får ilden din til å fly til et reisemål med Pet Air, er henting og avlevering tilgjengelig.
Reis med en ilder Trinn 11
Reis med en ilder Trinn 11

Trinn 2. Oppretthold en behagelig temperatur

Hold ilderen din unna direkte sollys i bilen din, siden ildere lett kan overopphetes. La aldri ilden være alene i bilen om sommeren, siden den er utsatt for heteslag. Hvis du føler deg varm i forsetet, må du rette litt klimaanlegg mot ilden for å holde dem kjølig også. Hvis du reiser med fly, må du ikke la ilderen reise i lastområdet i sommermånedene.

Ferrets helse utsettes for alvorlig fare hvis de utsettes for temperaturer over 29,4 ° Celsius

Reis med en ilder Trinn 12
Reis med en ilder Trinn 12

Trinn 3. Ta mange treningspauser

Du kan kanskje kjøre i tolv timer i strekk, men ilderen din må komme seg ut og strekke bena fra tid til annen. Gjør et poeng å stoppe ved en rasteplass eller i nærheten av en park, sele opp og gå dem rundt i tjue til tretti minutter for hver fjerde times kjøring.

Tips

  • Det er best å ha en hengekøye til ilderen din i stedet for en sovepose i reiseburet. Vannflasker vil lekke, og du vil ikke at din uklare venn skal bli vannet i sengen hans.
  • En katteholder er egnet for en kort biltur.

Advarsler

  • Hvis du tar ilderen din til et område der ilder er begrenset, kan de bli tatt fra deg og avlivet. Sørg alltid for at ilder er lovlige i reisemålet ditt og områdene du skal reise gjennom.
  • Ildere er mestere i flukt og skjuling. Reise i bil kan være morsomt, men kjøretøyer er doomer av undergang for ilder. Flykte ut på den åpne kjørebanen, som lett kan vise seg å være dødelig. De kan også bli håpløst plassert i setene eller dashbordet, noe som krever kostbare redninger. Uansett reisemåte, sørg for at ilderen er helt sikker.
  • Mange mennesker er redde for ilder, så vurder de mulige konsekvensene av å reise med et dyr som kan forveksles med en søt rotte.

Anbefalt: