Hvordan bli en ensom: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli en ensom: 12 trinn (med bilder)
Hvordan bli en ensom: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan bli en ensom: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan bli en ensom: 12 trinn (med bilder)
Video: Staysman & Lazz - En godt stekt pizza 2024, Mars
Anonim

Noen foretrekker å være alene. De verdsetter sitt personlige rom og føler seg mest komfortable når ingen andre er i nærheten. Likevel, hvis du bestemmer deg for å leve livet ditt som en ensom, bør du finne måter å bruke tiden din på produktive måter. Ikke la det å være en ensom komme i veien for å nyte omverdenen. Du kan være en ensom og fortsatt leve et lykkelig og sunt liv.

Trinn

Del 1 av 3: Alene tid

Bli en ensom Trinn 1
Bli en ensom Trinn 1

Trinn 1. Finn produktive måter å tilbringe tid alene

Ensomme bruker ofte tid alene for å lade opp etter å ha brukt mye tid på sosialt samvær. Du kan gjøre hva du vil når du er alene, noe som er en av de store tingene med å være ensom. Siden du vil tilbringe mye tid alene, må du imidlertid lære å bruke den tiden klokt.

  • Lær en ny ferdighet, eller bruk alenetid til å fokusere på hobbyene dine. Introverte mennesker har en tendens til å være mer kreative når de er alene.
  • Det kan også være nyttig å meditere når du er alene. Å bruke tid alene handler om å lade opp. Det er greit å ta en pause fra å være produktiv for å fokusere på mental klarhet.
Bli en ensom Trinn 2
Bli en ensom Trinn 2

Trinn 2. Våkn opp tidlig

Hvis du har romkamerater, eller hvis du bor hos foreldrene dine, kan det være vanskelig å finne ensomhet. Prøv å våkne 30 minutter til en time tidligere enn resten av huset ditt. Bruk den tiden til å fokusere på dagen, eller bruk den på å gjøre noe kreativt.

Hvis du jobber på et kontor som krever at du deler plassen din med kolleger, kan det hjelpe deg å komme tidlig på jobb. Prøv å komme på jobb en halv time eller så før dine jevnaldrende. Du vil være inne før ting blir travelt, og du vil føle deg mer fokusert

Bli en ensom Trinn 3
Bli en ensom Trinn 3

Trinn 3. Snakk bare med nære venner og familie når du trenger det

Bare fordi du er ensom, betyr ikke det at du misliker mennesker. Du kan fortsatt ha noen få nære venner, men likevel trenger du tid alene, og du trenger familien din for å forstå det.

La dine venner og familie vite at du av og til trenger tid alene for å lade opp. Minn dem på at du ikke er opprørt eller deprimert, og at du foretrekker tid alene for å organisere tankene og rydde hodet. De vil forstå

Bli en ensom Trinn 4
Bli en ensom Trinn 4

Trinn 4. Sørg for at du har et sted å gå når du trenger å komme deg vekk

Det beste stedet å komme seg unna er et privat rom med en dør, for eksempel et soverom. Hvis du ikke kan bruke soverommet ditt, kan du prøve å finne et annet privat rom hvor du kan stenge ute resten av verden.

Utstyr plassen din med ting du kan bruke når du er alene. Fyll den med bøker du har lyst til å lese, eller kunstartikler i tilfelle du blir kreativ. Sørg for at plassen er behagelig. Du kommer til å tilbringe mye tid på rommet ditt, så sørg for at du liker det

Del 2 av 3: Å gå ut alene

Bli en ensom Trinn 5
Bli en ensom Trinn 5

Trinn 1. Finn ting du kan gjøre på egen hånd

Se en film, eller prøv en ny restaurant. Gå til en kaffebar og les. Bare fordi du er en ensom person, betyr det ikke at du må gå glipp av omverdenen. Du trenger ikke å snakke med noen, bare finne på noe morsomt å gjøre og gjøre det.

Bli en ensom Trinn 6
Bli en ensom Trinn 6

Trinn 2. Bruk hodetelefoner

Å være ensom betyr ikke at du kan låse deg inne på rommet ditt resten av livet. På et tidspunkt må du gå ut offentlig. Hvis du vil være alene i offentligheten, ta på deg et par hodetelefoner og sett på favorittlåten din.

Hvis du må ta bussen for å komme til skolen eller jobben, ta med deg en bok. Hvis du har hodetelefoner på og du leser en bok, lar de fleste deg være i fred

Bli en ensom Trinn 7
Bli en ensom Trinn 7

Trinn 3. Prøv å snakke med folk innimellom

Du liker kanskje ikke det hele tiden, men studier viser at alle har godt av en eller annen form for sosial interaksjon. Du kan fortsatt være tro mot deg selv og samhandle med mennesker.

Vær høflig og svar på noen som samhandler med deg regelmessig. Hvis du besøker en kaffebar i nabolaget ditt, blir du kjent med barista. Du trenger ikke å utveksle informasjon, bare ta en god samtale

Bli en ensom Trinn 8
Bli en ensom Trinn 8

Trinn 4. Kjenn din vei ut

Hvis du ender med å gå til et sosialt arrangement, for eksempel en vennefest, vil du gå før alle andre. Det er ikke noe galt i å ville komme hjem og bli komfortabel. Lag avtaler for å forlate før alle andre, og sørg for å gi noen få nære venner beskjed.

  • Sørg for at du har tilgang til en bussplan hvis du ikke har bil.
  • Ikke vane med å lyve for vennene dine om hvorfor du drar. Vær ærlig med dem om hvordan du føler deg på sosiale sammenkomster. La dem få vite at det å være sosial sliter på deg og at du er på vei hjem for å slappe av.

Del 3 av 3: Trives som en ensom

Bli en ensom Trinn 9
Bli en ensom Trinn 9

Trinn 1. Finn jobber som spiller for dine styrker

Du trenger ikke stemple deg selv som en "lagspiller" for å få en god jobb. Hvis du er ensom, utmerker du deg sannsynligvis med å jobbe alene. Din evne til å holde deg motivert er et salgsargument.

Vær forsiktig med jobber som virker som ensomme jobber. Du tror kanskje at det å jobbe på et bibliotek vil gi deg fred og ro, men sannheten er at du kommer til å snakke med folk hele dagen

Bli en ensom Trinn 10
Bli en ensom Trinn 10

Trinn 2. Del tankene dine i møter

All tid du bruker på å lese og tenke, er tid du har brukt på å skaffe deg kunnskap. Bruk den kunnskapen til din fordel.

Ikke vær redd for å fortelle folk hva du tenker. Hvis noen sier noe som gir deg en idé, del det. Du trenger ikke å snakke om noen, bare si deg rolig

Bli en ensom Trinn 11
Bli en ensom Trinn 11

Trinn 3. Vær foran folk

Hvis du ender opp i en jobb som krever at du omgås mennesker daglig, kan du finne måter å fortelle dem hvordan du fungerer på. Hvis du foretrekker å kommunisere via e-post, si det.

Noen av dine kolleger synes kanskje du er frekk hvis du ikke blir med dem i en samtale. Finn måter å fortelle dem når du er opptatt, og når du kan ha litt tid til å snakke. La dem få vite at du foretrekker å jobbe alene, og at du ikke prøver å være frekk

Bli en ensom Trinn 12
Bli en ensom Trinn 12

Trinn 4. Ikke gå glipp av noen muligheter

Prøv å ikke la ønsket om å være ensom komme i veien for en vellykket karriere. Hvis du vil gjøre det bra på jobben din, må du være sosial hver gang.

Anbefalt: