3 måter å holde hunden din trygg i ekstremt vær

Innholdsfortegnelse:

3 måter å holde hunden din trygg i ekstremt vær
3 måter å holde hunden din trygg i ekstremt vær

Video: 3 måter å holde hunden din trygg i ekstremt vær

Video: 3 måter å holde hunden din trygg i ekstremt vær
Video: Ting alle jenter gjør 2024, Mars
Anonim

Ekstremvær kan utgjøre en rekke farer for både hunder og deres eiere. Planlegge for en storm eller vær nødssituasjon ved å utvikle en handlingsplan og holde en liste over dyrevennlige beredskapshjem. I perioder med ekstrem varme og kulde, hold hunden din inne så mye som mulig, og ta rasespesifikke forholdsregler for å hjelpe den med å opprettholde kroppstemperaturen. Som en tommelfingerregel, hvis varme eller kalde forhold er for ekstreme for deg, er de mest sannsynlig farlige for hunden din.

Trinn

Metode 1 av 3: Hold hunden din trygg i uvær eller nødstilfeller

Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 1
Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 1

Trinn 1. Sørg for at hundens identifikasjonskoder er oppdatert

Sett hundens navn, navn, adresse og mobiltelefonnummer på hundens etiketter. Det er å foretrekke at hunden din bærer et krage med etiketter hele tiden, spesielt før en storm eller katastrofe. Vurder å ha hunden din mikrochippet, men husk at en mikrochip fungerer best når den er paret med en identifikasjonskode.

  • Hvis hunden din forsvinner under ekstremvær eller i en nødssituasjon, vil ikke den gjennomsnittlige personen kunne søke etter en mikrochip. De vil imidlertid kunne lese en tag med navnet ditt og nummeret ditt.
  • Den beste beskyttelsen for hunden din er en kombinasjon av tagger og en mikrochip. Chips kan skannes av de fleste veterinærer, tilfluktsrom og hundevakter, og tilbyr et ekstra lag med sikkerhet hvis hundens etiketter går tapt.
  • En person kan få en profesjonell skanning etter en brikke, som vil hente opp kontaktinformasjonen din og hjelpe dem med å gjenforene deg med kjæledyret ditt.
Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 2
Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 2

Trinn 2. Hold hunden rolig under uvær

Følsomhet under storm kan føre til engstelig oppførsel, så det er viktig å prøve å holde hunden rolig. Prøv å bo i et innvendig rom uten vinduer, gi hunden din ros og godbiter når det er rolig under en storm, og vurder å investere i en tettsittende beroligende jakke.

Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 3
Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 3

Trinn 3. Vet hvilke evakueringsrom som er dyrevennlige på forhånd

Ring det lokale beredskapskontoret og spør om dyrevennlige tilfluktsrom i området. Hold en liste tilgjengelig over tilfluktsrom eller hoteller som er hundevennlige alternativer før en ekstremværsituasjon oppstår.

  • Sørg for å spørre om eventuelle raser eller størrelsesbegrensninger.
  • Gjør en reservasjon så snart du bestemmer deg for å evakuere eller hvis det er bestilt obligatorisk evakuering.
Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 4
Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 4

Trinn 4. Lag et storm- eller katastrofesett

Tilbered mat og vann for deg og kjæledyret ditt i minst fem dager. Inkluder kjæledyrets medisiner, bevis på dets vaksinasjoner og kopier av medisinske journaler. Hold nødnummer for hånden, for eksempel veterinærnummeret og kontaktinformasjonen til en dyreklinikk i ditt område eller i nærheten av der du bor under en evakuering.

  • Sørg for å pakke en manuell boksåpner hvis du inkluderer hermetikk i nødssettet.
  • Pakk et bærbart førstehjelpssett for kjæledyr som inneholder gasbind, saltvannsløsning, hydrogenperoksid og kjæledyrbandasjer.
Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 5
Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 5

Trinn 5. Tren hunden din for raskt å gå til et trygt område

I tilfelle du ikke evakuerer under ekstremvær, må du sørge for at hunden din vet hvordan han skal følge "Kom!" kommandoord. Hvis du raskt trenger å gå videre til kjelleren eller det trygge interiøret for å unnslippe en ekstrem værtrussel, vil det ta kostbar tid å trekke en sta hund.

Øv øvelser regelmessig. Start med å tilby hunden din en godbit når du lærer hunden din å komme eller gå videre til et bestemt område. Sørg for å gradvis eliminere en godbit belønning, siden du kanskje ikke kan finne en godbit i nødstilfeller

Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 6
Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 6

Trinn 6. Velg en nødhjelper

Du kan være utenbys eller borte fra hjemmet ditt under en ekstremværsbegivenhet, så be en nabo eller lokal venn eller familiemedlem om å fungere som en nødhjelpsperson. Det er best å velge noen du stoler på og som har erfaring med håndtering av kjæledyr.

Sørg for at de har en nøkkel, liste over pleieinstruksjoner, kontaktnummer for nødstilfeller og tilgang til hundens medisiner

Metode 2 av 3: Beskytt hunden din mot varme

Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 7
Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 7

Trinn 1. Unngå å la hunden ligge i bilen

Gjør ditt beste for å aldri la hunden være uten tilsyn i en bil i lengre tid under varmt vær. Ekstrem varme i en parkert bil kan føre til organskader eller død i løpet av så lite som ti til tjue minutter.

Hvis du ser en hund holdt i en parkert bil under ekstrem varme, ta ned bilens merke, modell og bilskilt. Be nærliggende virksomheter om å kunngjøre for å prøve å finne eieren. Hvis du ikke kan spore eieren, kan du ringe den ikke-nødtelefonen i nærmeste politidistrikt eller ditt lokale dyrekontrollkontor

Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 8
Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 8

Trinn 2. Hold hunden din inne så mye som mulig

Under varme perioder har hunden din det bedre inne, helst i et luftkondisjonert miljø. Se på fuktighetsnivået i tillegg til temperaturen. Hunder kan ikke kjøle seg like effektivt som mennesker, og kan ikke holde kroppstemperaturen i sjakk hvis fuktigheten er for høy.

Hvis du lar hunden din være ute i varmt vær, må du sørge for at den har tilgang til skygge. Hvis hagen din ikke har skygge trær, bruk et hundehus eller presenning for å gi skygge

Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 9
Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 9

Trinn 3. Gi rikelig med vann

Å holde hunden hydrert er nøkkelen til å hjelpe den med å opprettholde kroppstemperaturen under ekstrem varme. Sørg for at den alltid har tilgang til vann. Bytt vannet i bollen regelmessig for å sikre at det alltid har kaldt eller kaldt vann for å unngå heteslag.

Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 10
Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 10

Trinn 4. Ta rasespesifikke forholdsregler for langhårede eller kortsnusede hunder

Hvis du har en langhåret hund, må du holde den inne i varmt vær. Ta din langhårede hund til frisøren for å få pelsen trimmet kort i begynnelsen av sommeren. Hvis du har en bulldog eller en annen kortsnuset rase, unngå å gi den for mye trening eller la den stå ute under ekstrem varme.

Korthunne hunder kan ikke kjøle seg like effektivt som raser med lengre snute

Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 11
Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 11

Trinn 5. Vet hvordan du skal behandle heteslag

Tegn på heteslag inkluderer tung panting, glaserte øyne, rask hjerterytme, pustevansker, overdreven sikling og mangel på koordinering. Hvis hunden din viser tegn til heteslag, flytter du den inn i skyggen eller det klimatiserte området. Påfør våte, kalde håndklær på hodet, nakken og brystet, og ta det med til veterinær eller akuttmedisinsk klinikk så snart som mulig.

Metode 3 av 3: Hold hunden din trygg i kaldere måneder

Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 12
Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 12

Trinn 1. Ta hunden din til veterinæren for en kald velværsundersøkelse

Kaldt eller stormfullt vær kan forverre tilstander som leddgikt. Rett før vinterstart eller en kjøligere sesong, ta hunden din til veterinæren, spesielt hvis hunden din er eldre eller har en historie med leddgikt eller andre felles problemer. Spør veterinæren om nødvendige medisiner eller råd om hundens spesifikke behov.

Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 13
Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 13

Trinn 2. Unngå å la hunden stå ute i kalde temperaturer

Når du holder hunden din varm under ekstrem kulde, tenk på hvor behagelig du ville være ved en gitt temperatur i lengre tid. Hvis du ikke ville trives ute, er det sannsynligvis for kaldt for hunden din.

  • Prøv å unngå lange turer under ekstrem kulde. Vurder å ta hunden ut oftere hvis den er en aktiv rase og krever mye mosjon, men begrense turer til rundt 15 minutter.
  • Hvis du lar hunden din leke i gården under kaldt vær, må du sørge for at den får tilgang til et trekkfritt ly. Gi et isolert hundehus, og dekk gulvet med flis, høy eller et teppe.
Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 14
Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 14

Trinn 3. Gi en korthåret hund en genser for turer

Unngå lengre turer under ekstrem kulde, spesielt hvis du har en korthåret hund. Kled din korthårede hund før du går ut i et rase-spesifikt, tettsittende plagg. Selv om du er sikker på at den passer godt nok til å gi varme, må du sørge for at den ikke begrenser hundens bevegelse.

Det er best å unngå gensere eller jakker med fulle ermer, da disse kommer i veien for en hunds naturlige gangart

Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 15
Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 15

Trinn 4. Kontroller hundens poter for skader og deicers

Kalde temperaturer kan føre til sprukne eller irriterte poter, så sjekk dem daglig under kalde perioder. Bruk et vått håndkle for å tørke hundens poter og mage etter hver tur for å fjerne salt eller kjemiske deisere, og tørk deretter av disse områdene med et annet håndkle.

Vurder å bruke vaselin eller bruke støvler for å holde hundens poter fri for irritasjon og forhindre salt eller kjemisk oppbygging

Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 16
Hold hunden din trygg i ekstremvær Trinn 16

Trinn 5. Bad hunden din sjeldnere under kulden

Å bade en hund for ofte i perioder med kaldt vær kan fjerne oljer som er nødvendige for å holde huden og pelsen frisk. Dette kan føre til tørr, flassende og irritert hud.

Anbefalt: