Hvordan klappe en delfin: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan klappe en delfin: 10 trinn (med bilder)
Hvordan klappe en delfin: 10 trinn (med bilder)

Video: Hvordan klappe en delfin: 10 trinn (med bilder)

Video: Hvordan klappe en delfin: 10 trinn (med bilder)
Video: LÆR AT TEGNE - 10 GODE RÅD | Lakserytteren 2024, Mars
Anonim

Delfiner er intelligente, sosiale dyr, som med rette blir beundret av mennesker rundt om i verden. I kontrollerte miljøer med trente dyr er det mulig å klappe en delfin forsiktig. I naturen kan det være farlig for mennesker å klappe en delfin og forstyrre livet til delfiner. Men med litt forsiktighet kan vi også se dem i deres naturlige habitat.

Trinn

Del 1 av 2: Finne delfiner

Pet a Dolphin Trinn 1
Pet a Dolphin Trinn 1

Trinn 1. Finn en guidet tur

Hvis du har tid og penger, er dette kanskje det beste alternativet. I mange steder med varmt vær er det guider som mot betaling vil ta deg med til en lokal gruppe delfiner og hjelpe deg med å kommunisere med dem. Ofte ledes slike turer av vitenskapelige eksperter som kan lære deg eller dine barn om våre delfinvenner og deres habitat.

  • Eksempler på slike programmer inkluderer: Discovery Cove i Orlando; Dolphin Quest på Hawaii; Dolphinaris i Cancun; Dolphin Cay på Bahamas; og Dolphin Research Center i Marathon, Florida.
  • Hvis du gikk på en guidet delfintur, må du kontrollere at det er legitimt og har en god sikkerhetsrekord.
Pet a Dolphin Trinn 2
Pet a Dolphin Trinn 2

Trinn 2. Besøk et akvarium

Noen ganger kan du klappe delfiner uten å ta en lang tur til havet ved å besøke det lokale akvariet. National Aquarium tilbyr spesialpakker for de som ønsker å komme nær en delfin under profesjonelt tilsyn. Det samme gjelder for noen fornøyelsesparker, som SeaWorld.

Pet a Dolphin Trinn 3
Pet a Dolphin Trinn 3

Trinn 3. Gå til stranden

Delfiner finnes i hav over hele verden. Noen steder er det imidlertid bedre enn andre for å finne ville delfiner. Azorene har det største utvalget av delfiner og delfiner kommer ofte nær kysten. New Zealand og Bahamas bør også være på toppen av listen for alle turister som håper å se delfiner i sitt naturlige habitat.

Mens du besøker en strand alene, hold avstand til delfiner. Du kan sette pris på dem på avstand, men vil sette deg selv i fare hvis du nærmer deg for nær

Pet a Dolphin Trinn 4
Pet a Dolphin Trinn 4

Trinn 4. Støtt delfinlivet

Selv om det kan virke morsommere å svømme med delfiner, er den beste måten å samhandle med en delfin å beskytte dem mot fare. Noen arter av delfiner er truet på grunn av overfiske, global oppvarming og menneskelige inngrep i deres habitat. Gjennom en bevaringsgruppe kan du adoptere en delfin, få oppdateringer om delfinspørsmål eller lobbyvirksomhet for å beskytte truede arter.

Del 2 av 2: Engasjement med delfiner

Pet a Dolphin Trinn 5
Pet a Dolphin Trinn 5

Trinn 1. Undersøk loven

Noen steder prøver mennesker å samhandle med delfiner så ofte at det forstyrrer deres naturlige oppførsel. Som et resultat er det ulovlig å mate eller nærme seg en vill delfin i mange land, inkludert USA. Delfiner er store, kraftfulle skapninger som noen ganger kan skade mennesker. Begrensninger på interaksjon mellom mennesker og delfiner er derfor vanligvis i begge parters interesse.

Pet a Dolphin Trinn 6
Pet a Dolphin Trinn 6

Trinn 2. Kom deg i vannet med delfiner og en kvalifisert guide

Hvis du besøker delfiner i deres naturlige habitat, kommer du i vannet ikke mindre enn 50 meter fra dem. Du bør aldri prøve å nærme deg en delfin alene. Enda bedre, gjør dette med noen som er skikkelig opplært til å samhandle med ville delfiner og vet hvordan de skal lese delfinreaksjoner.

Pet a Dolphin Trinn 7
Pet a Dolphin Trinn 7

Trinn 3. Ikke nær deg delfinen

La delfinen nærme deg. Delfiner er lett redde og kan bli defensive og territorielle. De vil se på at du svømmer opp til dem som aggressiv oppførsel. Selv om du kanskje føler trang til å nærme deg dem, er det mer sannsynlig at de er vennlige hvis de synes du er ikke-truende.

Pet a Dolphin Trinn 8
Pet a Dolphin Trinn 8

Trinn 4. Se etter tegn på nød

Hvis delfinene smeller vannet med halen, hopper og spinner eller puster høyt ut i raske utbrudd, blir de sannsynligvis opphisset. Dra tilbake og vurder å forlate området. Delfiner kan være farlige hvis de forverres.

  • Gå umiddelbart hvis du ser en mor med små babyer. En slik interaksjon kan forårsake betydelig nød.
  • Vær også oppmerksom på svømmemønstre. Hvis delfinene dykker over en lengre periode, eller hvis de gjør brå endringer i hastigheten eller retningen på svømmingen som sannsynligvis er opprørt.
Pet a Dolphin Trinn 9
Pet a Dolphin Trinn 9

Trinn 5. Vær forsiktig så du ikke skader delfinen

Når du berører delfiner i fangenskap, må du være oppmerksom på at de er følsomme. Huden deres er delikat og kan lett bli skadet av neglene våre. Områder som er spesielt følsomme inkluderer blåsehull, øyne, snute, underkjeven og melon.

Det anbefales ikke å klappe en delfin i naturen. Selv om det er greit å se på en delfin på avstand, kan enhver invasiv aktivitet skremme delfinen fra sitt naturlige habitat. Hold deg minst 50 meter unna, og gå innen tretti minutter

Pet a Dolphin Trinn 10
Pet a Dolphin Trinn 10

Trinn 6. Se på avstand

Med mindre du er i kontrollerte omgivelser med en guide som sier noe annet, bør du holde avstand og se delfinene i deres naturlige habitat. Du bør gjerne gjøre dette, enten snorkle eller i en båt. Så lenge du ikke ser noen av de ovennevnte tegnene til agitasjon og ikke blir i rommet på mer enn tretti minutter, bør samspillet være trygt for alle parter.

Anbefalt: