Hvordan tiltrekke Eastern Bluebirds: 14 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan tiltrekke Eastern Bluebirds: 14 trinn (med bilder)
Hvordan tiltrekke Eastern Bluebirds: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan tiltrekke Eastern Bluebirds: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan tiltrekke Eastern Bluebirds: 14 trinn (med bilder)
Video: Жизнь вдали от цивилизации. Лето в деревне в тайге без дорог и связи 2024, Mars
Anonim

Eastern Bluebirds er medlemmer av trostefamilien, i slekt med amerikanske Robin. Disse vakre fuglene lever i USA, øst for Rocky Mountains. Hvis du vil tiltrekke dem til hagen din, er det viktig å sørge for at eiendommen din gir dem gode hekkesteder, mat, vann og beskyttelse mot rovdyr.

Trinn

Del 1 av 3: Levering av hekkebokser for Bluebirds

Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 1
Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 1

Trinn 1. Velg hekkekasser av høy kvalitet

Å tilby et sikkert hekkested er en av de beste måtene å tiltrekke seg blåfugler til eiendommen din. Enten du kjøper eller bygger hekkeboksene dine, er det viktig å sørge for at de er av god kvalitet, så de holder lenge.

  • De bør være konstruert av råttresistent tre, for eksempel sedertre.
  • De skal være enkle å åpne for rengjøring på slutten av sesongen.
  • De kan males på utsiden, men innsiden skal være ubehandlet tre.
  • Taket på boksen skal være vanntett, men gulvet skal ha dreneringshull.
Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 2
Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 2

Trinn 2. Velg riktig sted for hekkebokser

Bluebirds foretrekker hekkebokser som er fem til seks meter fra bakken. Ideelt sett bør reirboksene dine stå på stolper i vidåpne områder, da blåfugler ofte ikke liker å hekke i skogkledde områder.

Vær oppmerksom på at en blåfugl vanligvis ikke hekker innen 100 meter fra en annen blåfugl. Hvis du vil tiltrekke deg flere bluebird -familier, må du sørge for at hekkeboksene er langt nok fra hverandre

Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 3
Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 3

Trinn 3. Avskrekke konkurrenter fra å hekke i bluebird -boksene dine

Østlige blåfugler konkurrerer om hekkeplass med ikke-innfødte arter som gråspurv og stære. For å sikre at du tiltrekker deg blåfugler, er det viktig å gjøre hekkeskapene dine lite attraktive for konkurrentene.

  • Ikke bruk hekkebokser med festet abbor.
  • Sørg for at åpningen til hekkeboksen ikke er større enn 1-1/2 tommer, som er for liten for stær.
  • Sørg for at den innvendige hekkeplassen ikke er større enn 4 x 4 tommer, som er for liten for spurve.
  • Hvis du har konsekvente problemer med andre fuglearter som bor i bluebird -husene dine, kan det hende du trenger flere fuglehus. Selv om blåfugler ikke liker å hekke nær hverandre, har de ofte ikke problemer med å hekke i nærheten av andre arter.
Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 4
Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 4

Trinn 4. Installer hekkeboksene om våren

Bluebirds begynner å hekke om våren, så det er viktig å ha reirboksene klare og klare for dem innen da. Avhengig av breddegraden din, kan blåfugler begynne å hekke i ditt område når som helst mellom februar og april.

Blåfugler forlater ikke alltid sine nordlige habitater om vinteren. Faktisk er det mange som oppholder seg i samme område hele året, mens de er sammen med andre blåfugler i det kalde været. Hvis du vil oppmuntre blåfuglene dine til å bo på eiendommen din om vinteren, la reirboksene stå oppe slik at de har tilgang til dem hele året

Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 5
Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 5

Trinn 5. Hold rovdyr utenfor

Like viktig som å tiltrekke blåfuglene til hekkeboksene er å holde farlige rovdyr ute. Hvis du vil at dine blåfuglefamilier skal leve lange liv og komme tilbake til hekkestedet igjen og igjen, er det best å gi en slags barriere for rovdyr.

  • Du kan kjøpe eller lage en Noel -vakt til hekkeboksen din, som er en meshbarriere som festes på forsiden av esken, som omgir inngangshullet. Fugler kan bli avskrekket av denne enheten, så vurder å vente til blåfuglene har lagt egg for å installere den.
  • Du kan også montere fuglehuset ditt ved hjelp av en vaklende baffle, som er en hylse som passer rundt stangen og beveger seg for å forhindre at rovdyr klatrer opp.
Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 6
Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 6

Trinn 6. Rengjør hekkeboksene

For å oppmuntre blåfugler til å fortsette å komme tilbake til hekkeboksene dine, bør du sørge for å rengjøre dem hvert år før hekkesesongen. I tillegg fjerner du hekkematerialet og renser boksen etter at hver baby har forlatt reiret. Dette vil oppmuntre foreldrene til å få flere babyer!

Mens du rengjør hekkeboksene, inspiser dem nøye for å sikre at de fortsatt er trygge. Utfør eventuelle reparasjoner etter behov

Del 2 av 3: Opprette et trygt og vennlig habitat for Bluebirds

Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 7
Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 7

Trinn 1. Gi dem god plass

Blåfugler foretrekker å bo i områder som er vidt åpne med mye kort gress, i tillegg til noen få busker og trær. Hvis mulig, finn et sted på eiendommen din som tilbyr bluebirds det åpne rommet de ønsker.

  • Frukthager, enger og store plener gir de optimale habitatene for blåfugler.
  • Hvis du bor i skogen eller i sentrum av en by, kan det være vanskeligere å tiltrekke seg blåfugler.
Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 8
Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 8

Trinn 2. Få et fuglebad eller fontene

Blåfugler trenger vann både for å drikke og for å bade, så det kan hjelpe å tiltrekke dem med praktiske kilder til ferskvann nær hekkeområdet. Flyttevann er å foretrekke, selv om et vanlig fuglebad kan være helt greit.

  • Bytt vannet ofte for å holde det friskt.
  • Fuglebadet bør ikke være mer enn tre centimeter dypt, og bør ha forsiktig skrånende sider med en grov tekstur for å hindre at fuglene glir.
  • Dammer tiltrekker seg tresveler, så prøv å ikke plassere din blåfuglhabitat i nærheten av en.
  • Et oppvarmet fuglebad kan gi bluebirds et ekstra insentiv til å bo på eiendommen din om vinteren.
Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 9
Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 9

Trinn 3. Gi abbor

Blåfugler liker å sette seg høyt for å lete etter insekter å spise av. For å gjøre hagen din til et praktisk sted for både hekker og fôring, må du sørge for at de har mange forskjellige steder å sitte på.

  • Hvis det ikke er noe sted for blåfugler å sitte i hagen din, bør du vurdere å installere abbor på forskjellige steder. Disse kan være så enkle som innsats i plenen med et horisontalt stykke nær toppen for fuglen å sitte på.
  • Bluebirds vil bruke ting som trær og gjerdestolper for abbor, så du trenger kanskje ikke å installere noe nytt hvis du allerede har mange eksisterende abbor.
  • Ideelt sett bør du gi en abbor 10-20 meter foran redekassen.
Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 10
Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 10

Trinn 4. Hold katter inne

Katter er rovdyr som kan drepe Eastern Bluebirds og andre fuglearter i hagen din. Hvis du har katter, kan du prøve å holde dem innendørs (eller i det minste borte fra habitatet for blåfugler) for å holde plassen trygg.

  • Hvis du vil tillate katten din utendørs, kan du montere fuglemateren på en stolpe som er minst 1,2–1,5 m høy, slik at katten ikke kan klatre opp den.
  • Vanligvis utgjør villkatter en større trussel for fugler enn et godt matet husdyr, selv om katten din fortsatt er inne er det sikreste.

Del 3 av 3: Tiltrekke Bluebirds med mat

Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 11
Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 11

Trinn 1. Unngå plantevernmidler

Blåfugler spiser insekter, så det er mer sannsynlig at de vil bo i hagen din hvis det er mange insekter å spise. Sørg for at det er rikelig med mat til dem ved å unngå bruk av kjemiske plantevernmidler.

Fordi de spiser insekter, er blåfugler gode til å gi skadedyrsbekjempelse for organiske gartnere

Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 12
Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 12

Trinn 2. Plant innfødte bærbærende planter

I tillegg til insekter, spiser blåfugler også bær. For å gi dem et variert kosthold, kan du prøve å plante urfolk som bærer bær rundt eiendommen din.

Gode eksempler på planter inkluderer kristtorn, amerikansk hyllebær, østlig rød sedertre, pokeweed og blomstrende kornel

Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 13
Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 13

Trinn 3. Tilby måltidorm

Bluebirds elsker absolutt å spise melorm. Hvis du vil tiltrekke deg blåfugler, kan du prøve å sette noen melorm ut i hagen din. For å komme i gang kan du ganske enkelt sette noen melormer i en tallerken i området du har forberedt for blåfugler.

  • Du kan også kjøpe spesielle bluebird -matere for fôring av melorm. Dette kan gjøre det mye mer praktisk å tilby melorm til blåfugler, ettersom andre dyr har vanskeligere for å få tilgang til dem.
  • Levende melorm er det beste for å tiltrekke seg blåfugler, men det er kanskje ikke praktisk å tilby disse, spesielt hvis du ikke har sett noen blåfugler i hagen din ennå. Hvis du ikke kan tilby levende melorm, bør du vurdere å tilby mel eller hermetiske mel. Disse vil vare lenger.
Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 14
Tiltrekk Eastern Bluebirds Trinn 14

Trinn 4. Tilsett frukt i materen

Sammen med melorm kan du legge til noen fristende frukter til bluebird -mater for å tiltrekke fuglene. Hvis du vet at det er blåfugler i området, kan du vurdere å sette ut noen bær som er hakket i små biter. Hvis du trenger at maten skal holde seg frisk lenger, kan du tilby tørket frukt som rosiner, blåbær og kirsebær.

Blåfugler spiser ikke frø, så de vil ikke bli tiltrukket av tradisjonelle fuglemater

Tips

  • Vær tålmodig. Bluebirds kommer kanskje ikke med en gang, men det vil være verdt ventetiden.
  • Hvis du bor i den vestlige halvdelen av USA, har du sannsynligvis ikke Eastern Bluebirds i ditt område, men du kan kanskje bruke samme taktikk for å tiltrekke deg Mountain Bluebirds eller Western Bluebirds.

Anbefalt: