4 måter å oppnå tillit til en løshund

Innholdsfortegnelse:

4 måter å oppnå tillit til en løshund
4 måter å oppnå tillit til en løshund

Video: 4 måter å oppnå tillit til en løshund

Video: 4 måter å oppnå tillit til en løshund
Video: 5 TIPS to GAIN a DOG'S TRUST 🐶✅ 2024, Mars
Anonim

Herreløse hunder er ofte forsiktige med mennesker. Hvis du vil hjelpe en, må du først få tilliten deres. Dette kan være en enkel og rask eller komplisert og langvarig prosess, avhengig av poochen. Nøklene er tålmodighet, årvåkenhet og omsorg. Finn ut de beste metodene for å nærme deg, bygge tillit og håndtere herreløse mens du er forsiktig for å beskytte deg selv. Regelmessig fôring og rolig, respektfull oppførsel vil gå langt mot å få en løshund på siden din.

Trinn

Metode 1 av 4: Nærmer seg en svindel

Få tillit til en løshund Trinn 1
Få tillit til en løshund Trinn 1

Trinn 1. Prosjekt rolig

Du kan føle deg litt engstelig, men det er viktig at du alltid ser rolig ut. Snakk til dem med en vennlig, jevn stemme. Beveg deg mot dem på en sakte, bevisst måte.

Det kan også hjelpe å lage myke klikkelyder med tungen for å få hundens oppmerksomhet uten å alarme den

Få tillit til en løshund Trinn 2
Få tillit til en løshund Trinn 2

Trinn 2. Ikke sett dem i hjørne

Bare nærme dem hvis de er i et åpent område der hunden tydelig kan se deg for hele tilnærmingen og har en lett rømningsvei. Hvis en hund føler seg hjørnet, kan de slå ut i frykt.

Få tillit til en løshund Trinn 3
Få tillit til en løshund Trinn 3

Trinn 3. Unngå potensielle tegn på aggresjon

Du vil ikke stirre direkte på hunden eller få langvarig øyekontakt. I stedet må du holde blikket rettet mot den ene siden av hunden.

Det er også godt å huke seg ned for å gjøre deg selv mindre, men ikke for å komme deg ned på hender og knær siden dette setter deg i en sårbar posisjon hvis hunden skulle angripe

Få tillit til en løshund Trinn 4
Få tillit til en løshund Trinn 4

Trinn 4. La dem nærme deg

I stedet for å gå hele veien til hunden, stopp minst 10 meter fra stedet de er. Dette gjør at hunden kan komme til deg på eget initiativ. Hold deg stille og huk mens du ikke får direkte øyekontakt. Snakk til dem med en rolig og vennlig stemme for å oppmuntre dem til å komme.

Få tillit til en løshund Trinn 5
Få tillit til en løshund Trinn 5

Trinn 5. Gi hånden din

Hvis den herreløse viser interesse ved å bevege seg mot deg, legg sakte ut hånden med håndflaten ned for at de skal lukte. Dette er en måte for dem å hilse på og identifisere deg.

  • Ikke gjør plutselige bevegelser eller prøv å klappe dem. Bare vær stille og la den herreløse ha en god snuse.
  • Når de har fått en god sniff, kan du prøve å strekke ut for å ta på hunden. Ikke begynn med å prøve å stryke hodet; stedet, legg hånden lett på siden av nakken.

Metode 2 av 4: Bygge tillit gjennom fôring

Få tillit til en løshund trinn 6
Få tillit til en løshund trinn 6

Trinn 1. Ta med hundemat regelmessig

Hvis du merker at den herreløse henger på et bestemt sted, ta med en tallerken med mat til samme tid hver dag. Legg bollen på bakken, og gå bort fra den slik at den herreløse vil føle at det er trygt å nærme seg.

  • En tørr hundebukk vil ofte fungere fint for et sulten dyr. Imidlertid, hvis du vil være sikker på å tiltrekke deg dem, kan det være lurt å legge til noe som er uimotståelig stinkende, som kjøttrester eller litt våt hundemat.
  • Mat er den beste måten å etablere tillit på siden den etablerer deg som leverandør.
Få tillit til en løshund trinn 7
Få tillit til en løshund trinn 7

Trinn 2. Arbeid deg sakte nærmere fôringsstedet

Først vil du forlate hunden for å spise maten alene. Se deretter om hunden vil spise hvis du blir og ser på avstand. Hver dag, flytt deg gradvis nærmere der retten ligger mens de spiser til du står ved siden av dem.

Få tillit til en løshund Trinn 8
Få tillit til en løshund Trinn 8

Trinn 3. Håndmat den løshunden

Når hunden er rolig når du står ved siden av dem mens de spiser, kan du prøve å tilby dem mat fra hånden din. Huk ned slik at hunden kan spise komfortabelt fra håndflaten din.

  • Det kan ta en stund og mange forsøk for hunden å nærme seg hånden din. Gi dem tid til å justere, og gå tilbake til å stå ved siden av dem den dagen hvis de motstår det du tilbyr noen ganger.
  • Når de spiser kibble fra hånden din, kan du vurdere å gi dem godbiter på samme måte som en belønning. Hvis du holder godbitene i lommen, vil de ha duften din på dem, noe som vil bidra til å etablere tillit til hunden ytterligere.
Få tillit til en løshund Trinn 9
Få tillit til en løshund Trinn 9

Trinn 4. Pet hunden på siden av hodet

Etter at den herreløse er behagelig å spise ut av hånden din i noen påfølgende økter, kan du prøve å strekke ut for å klappe dem. Legg hånden på siden av nakken eller kroppen, og stryk dem forsiktig og sakte.

  • Ikke prøv å klappe dem på toppen av hodet, siden det kan være oppsiktsvekkende å nå dem.
  • For å forsterke følelsen av tillit, belønn dem med godbiter med den ene hånden mens du klapper dem med den andre.

Metode 3 av 4: Vær forsiktig

Få tillit til en løshund Trinn 10
Få tillit til en løshund Trinn 10

Trinn 1. Vurder hundens oppførsel

Ta deg tid til å observere dem før du prøver å få hundens tillit. Se deres oppførsel på en sikker avstand. Hvis de virker redde, aggressive, uberegnelige eller syke, selv fra langt unna, er det best å ikke nærme seg dem. Kontakt i stedet din lokale dyrekontroll for å varsle dem om situasjonen.

Noen advarselsskilt inkluderer uvanlige gangarter eller bevegelser, overdreven salivasjon, skittete eller rovdyrsoppførsel, intens sporing av deg eller andre dyr på avstand, hyling, bjeffing, snapping eller knurring på fjerne mennesker eller dyr

Få tillit til en løshund Trinn 11
Få tillit til en løshund Trinn 11

Trinn 2. Stopp og sakte tilbake ved ethvert tegn på aggresjon

Hvis en hund på et tidspunkt knurrer eller blemmer tennene mot deg, må du ikke fortsette å nærme deg dem eller stå i nærheten av dem. Unngå øyekontakt og begynn umiddelbart å rygge i sakte tempo.

  • Andre potensielle tegn på aggresjon inkluderer lav bark, oppreiste ører, stiv hale og håret på ryggen som står opp.
  • Det er viktig å være rolig når du går tilbake. Hvis du snur og løper, vil en aggressiv hund sannsynligvis jage etter at du liker byttedyr.
Få tillit til en løshund Trinn 12
Få tillit til en løshund Trinn 12

Trinn 3. Se etter tegn på rabies

Herreløse hunder kan bære sykdommer. Vær spesielt forsiktig med hjørnetenner som viser symptomer på rabies, som skumdannelse i munnen, desorientering og rastløshet, lysfølsomhet og/eller aggresjon. Hvis du tror at en herreløs kan være rabiat, må du kontakte din lokale dyrekontroll umiddelbart.

Hvis du blir angrepet av en løshund, må du umiddelbart gå til sykehuset for behandling og rabies -test. Du bør også kontakte politi og dyrekontroll for å advare dem om at det er en aggressiv hund på frifot

Få tillit til en løshund Trinn 13
Få tillit til en løshund Trinn 13

Trinn 4. Hold andre kjæledyr ute av blandingen

Når du prøver å få tillit til en løshund, er det best å ikke involvere andre dyr i situasjonen. Strays er skitne og uforutsigbare, så du vil begrense deres sosiale interaksjoner og holde dem så enkle og kontrollerte som mulig.

  • For eksempel kan det å bringe din egen hund for å møte den herreløse være i fare samtidig som du går på kompromiss med tilliten du har bygd med den herreløse.
  • Hvis du ender med å prøve å hjelpe den løshunden, er det fortsatt en god idé å holde dem atskilt fra de andre dyrene dine til du er sikker på at de er vaksinert.

Metode 4 av 4: Å håndtere en herreløs

Få tillit til en løshund Trinn 14
Få tillit til en løshund Trinn 14

Trinn 1. Sett en bånd på hunden

Når du har fått hundens tillit, er det på tide å finne ut om du kan hjelpe den. Start med å bruke en glidekabel for å sikre den bortkommen, slik at du kan lede dem bort.

  • Glideledninger er praktiske fordi de ikke krever krage. Du legger ganske enkelt løkken på enden av den over hundens hode og strammer lysbildet på tauet slik at det ikke sklir av.
  • Hvis hunden har halsbånd, kan du bruke en vanlig bånd.
Få tillit til en løshund Trinn 15
Få tillit til en løshund Trinn 15

Trinn 2. Se etter identifikasjon

Ikke anta at den herreløse er eierløs; de kan være en tapt hund. Se etter etiketter (hvis de har på seg en krage), en tatovering eller en mikrochip for å se om du kan finne familien deres.

  • Tatoveringer er vanligvis plassert på det indre øret eller beinet.
  • Gå til en veterinær for å skanne hunden for å se om den har blitt mikrochippet.
Få tillit til en løshund Trinn 16
Få tillit til en løshund Trinn 16

Trinn 3. Reklamer for en funnet hund

Lag enkle plakater for nabolaget ditt, og legg ut korte annonser på nett på fellesskapsfora som Craigslist og Petfinder. Inkluder en delvis beskrivelse av hunden, hvor du fant den, og kontaktinformasjonen din.

  • Du vil ikke gi for mye informasjon om hunden i annonsene. Respondenter bør kunne gi en detaljert beskrivelse av den savnede hunden; ellers er de sannsynligvis ikke de sanne eierne.
  • Sørg for å distribuere plakater til lokale veterinærkontorer, dyrebutikker og dyre redninger. Mens du gjør det, kan du vise et bilde av den herreløse til ansatte for å se om de kjenner det igjen.
Få tillit til en løshund Trinn 17
Få tillit til en løshund Trinn 17

Trinn 4. Ta med hunden til et dyrehjem

De fleste tilfluktsrom har fasiliteter for å bo tapt eller løse hunder, og kan gi deg råd om hvordan du kan finne eventuelle eiere ved å kontakte offentlige etater. De har også ressurser tilgjengelig hvis du bestemmer deg for å fostre hunden selv.

Tips

  • Vær tålmodig. Du må kanskje prøve en rekke metoder over lang tid for å få den villfarendes tillit. Å prøve å skynde situasjonen kan sette deg og hunden i fare.
  • Hvis hunden løper bort hver gang du nærmer deg, la den gå. Det tar tid å bygge tillit, og noen hunder kommer kanskje aldri dit.
  • Ikke dytt den. Hvis du vet at hunden blir redd, gå til en avstand. Hvis du ikke vil skremme det, vær forsiktig og vær stille. Høye lyder vil sikkert skremme det.

Advarsler

  • Sørg alltid for å sjekke om en løshund tilhører noen før du antar at den er eierløs. Hvis hunden har et halsbånd med merker, har den sannsynligvis en eier. Selv om det ikke gjør det, kan det være mikrochips med identifikasjon.
  • Hvis du er bekymret for hundens sikkerhet eller om hunden bringer samfunnets sikkerhet i fare, må du kontakte din lokale dyrekontroll med en gang. Hvis du gir dem informasjon om hvordan hunden ser ut og hvor du har sett den, kan ekspertene deres kanskje spore den før noen tragedie oppstår.

Anbefalt: