Hvordan heve en koselig fugl: 13 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan heve en koselig fugl: 13 trinn (med bilder)
Hvordan heve en koselig fugl: 13 trinn (med bilder)

Video: Hvordan heve en koselig fugl: 13 trinn (med bilder)

Video: Hvordan heve en koselig fugl: 13 trinn (med bilder)
Video: SIX FUNDAMENTAL steps to take HIGH QUALITY bird photographs. 2024, Mars
Anonim

En lun fugl er en fugl som gjerne koser seg til sin menneskelige ledsager og liker selskapet. Oppdra en koselig fugl ved å velge en fugl som er klar til å samhandle med deg, passe godt på de grunnleggende behovene, lære den å sosialisere og oppmuntre til vennlig og koselig oppførsel.

Trinn

Del 1 av 4: Velge fugl

Raise a Snuggly Bird Trinn 1
Raise a Snuggly Bird Trinn 1

Trinn 1. Få en håndmatet fugleunge

Se etter en ung fugl. Babyfugler knytter seg lettest til deg. Prøv å finne en fugl som ble håndmatet av oppdretteren. Denne fuglen vil bli brukt til menneskelig interaksjon.

Du kan sosialisere en fugl som ikke ble matet for hånd. Få fuglen mens den fortsatt er ung, eller kjøp en fugl som har hatt litt sosialt samvær med mennesker

Raise a Snuggly Bird Trinn 2
Raise a Snuggly Bird Trinn 2

Trinn 2. Velg en fugl som du kan håndtere

Tenk på størrelsen på fuglen. Velg en fugl som du kan bære komfortabelt. Sørg for at det er plass i hjemmet ditt til et bur som er mye større enn fuglen din.

Vurder også hvor mye tid du kan gi fuglen din. Noen fugleraser krever mye mer en-til-en-tid med menneskene sine

Raise a Snuggly Bird Trinn 3
Raise a Snuggly Bird Trinn 3

Trinn 3. Finn en fugl som kommer sammen med andre

Undersøk hvilke fugler som kommer sammen med andre, hvis du bor sammen med andre mennesker eller har andre kjæledyr. Finn en fugl som er en god størrelse for barn å håndtere, hvis du har barn. Noen arter, som lovebirds, kan bli overbeskyttende for deg etter binding og vil ikke dele deg.

Del 2 av 4: Ta vare på fuglen din

Raise a Snuggly Bird Trinn 4
Raise a Snuggly Bird Trinn 4

Trinn 1. Trim fuglens negler

Hold fuglen din frisk ved å trimme neglene. Bruk klippere laget for fugler, fordi saks kan forårsake skader hvis den ikke brukes riktig. Beskjæring av fuglens negler vil forhindre at de blir for skarpe eller ubehagelige når du koser.

Raise a Snuggly Bird Trinn 5
Raise a Snuggly Bird Trinn 5

Trinn 2. Kontroller at buret er stort nok

Kjøp et bur som er stort nok til at fuglen din kan fly, klatre og hoppe. Få et bur som er bredt nok til at fuglen din kan strekke vingene. Se etter et bur som har plass til abbor, noen leker og alle retreater du gir fuglen din.

  • Få et bur med sterke, giftfrie stenger som fuglen din ikke kan bøye eller trekke fra hverandre.
  • Sørg for å holde buret rent.
Raise a Snuggly Bird Trinn 6
Raise a Snuggly Bird Trinn 6

Trinn 3. Gi leker

Gi fugleleker. Fugler liker å leke og en glad fugl vil være mer kjærlig og kosete. Finn leker som er giftfrie og ikke vil kveles, hvis fuglen trekker dem fra hverandre. Se etter leker i dyrebutikken. Vurder å kjøpe leker til fuglen din, som rangler og blokker.

Undersøk hvilke leker fuglerasen din liker best. For eksempel elsker Quaker Birds å snøre snorer rundt stolpene i burene sine

Del 3 av 4: Sosialt samvær med fuglen din

Raise a Snuggly Bird Trinn 7
Raise a Snuggly Bird Trinn 7

Trinn 1. Fest med fuglen din

Tilbring tid i nærheten av buret og snakk med fuglen din. Legg hånden på buret slik at det blir vant til deg. Begynn å fingertrene fuglen din. Bruk hendene til å klappe og klapp forsiktig fuglen din.

Raise a Snuggly Bird Trinn 8
Raise a Snuggly Bird Trinn 8

Trinn 2. Håndter fuglen din daglig

Ta fuglen din ut av buret hver dag. Gni den kjærlig og dytt den med haken din for å lære den å kose oppførsel. Spill med den, hold den og kose den så ofte du kan.

Raise a Snuggly Bird Trinn 9
Raise a Snuggly Bird Trinn 9

Trinn 3. Lær fugletriksene dine

Sett av tid til å lære fugletriksene dine. Dusj fuglen din med oppmerksomhet og belønn den når den lærer triksene. Fuglen din vil sette pris på denne ekstra tiden og oppmerksomheten. Til gjengjeld vil det være vennligere og mer kjærlig.

  • Start med å lære fuglen din å gå av og på fingeren din ved å lokke den med godbiter.
  • Deretter trener du fuglen din til stigen (gå opp fra fingeren på den ene hånden til fingeren til en annen).
  • Noen fugler kan trenes til å snakke eller etterligne lyder.
  • Lune fugler kan trene med å klatre inn og ut av lommene og ermene.
Raise a Snuggly Bird Trinn 10
Raise a Snuggly Bird Trinn 10

Trinn 4. Del mat med fuglen din

Gi fuglen din sunne godbiter, som frukt og grønnsaker, og spis din egen del av den samme maten når fuglen din gjør det. Sett deg ned for et måltid med fuglen din. Som flokkdyr forbinder fugler å dele mat og måltider som vennlig, sosial oppførsel. Kos fuglen din før og etter måltidet, så den forbinder måltidet med kos.

Gi bare fuglemat som den tåler ved måltider

Del 4 av 4: Hold fuglen din koselig og glad

Raise a Snuggly Bird Trinn 11
Raise a Snuggly Bird Trinn 11

Trinn 1. Hold fugleburet åpent

Gi fuglen god tid ut av buret. Overvåk fuglen din når den ikke er i buret, så den er trygg. Gi den abbor i områder der det er lov å fly og streife omkring. Du kan også tilby leker som fuglen din kan leke med utenfor buret. Prøv å få et lekegym, så det kan trene. Denne friheten holder fuglene lykkelige. Det gir også fuglen flere muligheter til å kose seg med deg.

  • Sørg for at vinduer og dører er lukket slik at det ikke flyr ut.
  • Hold det borte fra andre kjæledyr.
Raise a Snuggly Bird Trinn 12
Raise a Snuggly Bird Trinn 12

Trinn 2. Hjelp til stell

Gi et fuglebad for fuglen din. Bytt vann regelmessig for å holde det rent. Ta større tropiske fugler inn i dusjen eller la andre fugler rense seg under kranen. Spray fugler med en lett tåke av vann, hvis de unngår badekaret. Fugler elsker å bade og trenger å stelle for å holde seg friske og lykkelige.

Ta med fuglen din til veterinæren hvis den trenger trimmet nebbet. Dette er også viktig for fuglens helse

Raise a Snuggly Bird Trinn 13
Raise a Snuggly Bird Trinn 13

Trinn 3. Belønn og ros fuglen din

Hold fuglen din glad med ros. Ros det for kos og kjærlighet. Gi det godbiter og kos det for å belønne god oppførsel. Fokuser på å belønne god oppførsel i stedet for å straffe fuglen din for å oppføre seg dårlig.

  • Ikke hold tilbake kjærlighet. Dette inkluderer å heve stemmen din, eller straffe fuglen din hvis fuglen din gjør noe galt. Å gjøre disse tingene kan gjøre fuglen din aggressiv i stedet for kos.
  • Tving aldri en fugl til å kose. Å føle seg begrenset er et fremmedkonsept for en fugl og kan få den til å få panikk. Hvis fuglen viser tegn til stress eller nød, ikke prøv å holde den.

Anbefalt: